Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
Το Met παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 400.000 ψηφιακές εικόνες
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2014 21:11

Ο Thomas P. Campbell,  Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του The Metropolitan Museum of Art,ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότερα από 400.000 υψηλής ανάλυσης ψηφιακές εικόνες που ανήκουν στην παγκοσμίου φήμης συλλογή του Μουσείου μπορούν να μεταφορτωθούν απευθείας από την ιστοσελίδα του Μουσείου για μη εμπορική χρήση συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε οποιοδήποτε μέσο, χωρίς την άδεια του Μουσείου και χωρίς αμοιβή.

Ο αριθμός των διαθέσιμων εικόνων θα αυξηθεί καθώς προστίθενται νέα ψηφιακά αρχεία σε τακτική βάση. Την πολιτική ανοιχτής πρόσβασης σε εικόνες έργων τέχνης θα ακολουθήσουν και άλλα μουσεία.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται Open Access for Scholarly Content (OASC). Ορισμένα έργα  δεν είναι διαθέσιμα για κάποιον από τους ακόλουθους λόγους: Τα έργα έχουν πνευματικά δικαιώματα ή το καθεστώς ιδιοκτησίας είναι ασαφές. Προκύπτουν ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τη δημοσιότητα.

Το έργο ανήκει σε πρόσωπο ή Ίδρυμα εκτός του ΜΕΤ. Υπάρχουν περιορισμοί από τον καλλιτέχνη ή τον δωρητή ή έλλειψη μιας ψηφιακής εικόνας κατάλληλης ποιότητας.Το OASC αναπτύχθηκε ως ένας πόρος για τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές, τους επιμελητές, τους εκδότες ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και όσους άλλους  εμπλέκονται σε επιστημονικό ή πολιτιστικό έργο.

Πρόσθετες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με  το OASC μπορείτε να βρείτε εδώ (http://www.metmuseum.org/research/image-resources/frequently-asked-questions)

Πηγή: [http://www.lifo.gr/team/showtime/48690(19/05/14)]

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Σε ηλεκτρονική μορφή, με δυνατότητα δωρεάν αποθήκευσης, τα καλύτερα βιβλία τέχνης από το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης
από User
Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης προσφέρει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή τα καλύτερα βιβλία τέχνης
Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα τον Απρίλιο
από Vasso Iliopoulou
Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)