Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
Μια παλιά φωτογραφία
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2011 17:41

Βάζοντας τάξη στα κουτιά-αρχεία μου, βρήκα μια ξεχασμένη παλιά φωτογραφία. Κάποτε, όταν παίρναμε τη εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης, σταματούσαμε είτε στα Καμμένα Βούρλα για γαλακτομπούρεκο, είτε στον Άγιο Κωνσταντίνο για σαγανάκι, κι όπως παρκάραμε, ρίχναμε μια ματιά σε ένα σκεπαστό ημιυπόγειο παράπηγμα που προστάτευε ένα πολύχρωμο ρωμαϊκό ψηφιδωτό, πίσω από την μητρόπολη του Αγ. Κωνσταντίνου. Όμως τη φαντασία μου κέντριζε έξω από την είσοδο του κτίσματος ένα ρωμαϊκό κολονάκι που στη βάση του είχε τις ανάγλυφες μορφές δυο μικρών αγοριών. Είχαν γίνει οι φίλοι μου του Αγ. Κωνσταντίνου και μόνο όταν μεγάλωσα έβγαλα φωτογραφία το νεκρικό αυτόν κιονίσκο.
Με τα χρόνια ο Ναός του προστάτη Αγίου αποπερατώθηκε, η πλατεία γύρω του ευπρεπίστηκε και το παράπηγμα έγινε κτίσμα, όμως, το κολονάκι με τα παιδάκια εξαφανίστηκε. Πήγε σε Μουσείο, κλάπηκε, καταστράφηκε;  Κανείς δεν ξέρει. Όμως, μένει αυτή η παλιά, μαυρόασπρη φωτογραφία…

Ανακύκλωση χτες
Στη δεκαετία του ’60, στην περιοχή της Ελευσίνας είχα τραβήξει μια φωτογραφία που για χρόνια είχε μείνει στον πάτο ενός κουτιού. Σήμερα θέλω να σας τη δείξω γιατί νομίζω πως εικονογραφεί θαυμάσια την πρόοδο της ανακύκλωσης.

Ρόδος
Η Ρόδος έχει ως έμβλημα το ελάφι, οπότε ο Δήμος Ρόδου, εδώ και χρόνια, φρόντισε ώστε στις δημοτικές επιχειρήσεις να εικονίζεται το έμβλημα του νησιού. Αυτά τα καλαίσθητα καπάκια στον λιθόστρωτο δρόμο προστατεύουν τις αποχετεύσεις και το άλλο το  ηλεκτρικό της πρωτεύουσας. Νομίζω πως τέτοια δείγματα προστασίας του καλού γούστου πρέπει να απαθανατίζονται και να κοινοποιούνται, ποιός ξέρει ποιός μπορε΄λι να πάρει παράδειγμα από αυτά.

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)