Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Community
   από MARIA CHRISTAKOU Historian, PhD Cand. Sociology AUTh, MA Study of Religion, AUTh, BA History and Archaeology AUTh,
Δείτε το προφίλ μου
Δύο σπουδαία ελληνικά έργα δημοπρατούνται από τον οίκο Sotheby’s
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2015 10:38
1 / 2

Δύο έργα των αρχών του 19ου αιώνα που αποτυπώνουν αντίστοιχα τον επιβλητικό Ναό του Δία, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το μνημείο του Φιλοπάππου αναμένεται να δημοπρατηθούν από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου. Η δημοπρασία έχει τίτλο «19th Century European Paintings» και περιλαμβάνει 92 έργα ευρωπαϊκών καλλιτεχνών.

Το μνημειακό φιλελληνικό έργο, φιλοτεχνημένο το 1804, έχει τίτλο «Άποψη του Ναού του Δία και της Ακρόπολης» και φέρει την υπογραφή του Γάλλου Lancelot-Théodore Turpin de Crissé. Ο πίνακας, λάδι σε καμβά, εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 209.000 έως 279.000 ευρώ. Ο φιλέλληνας καλλιτέχνης ταξίδεψε για πρώτη φορά στη χώρα μας, υπό την αιγίδα του επίσης γάλλου φιλέλληνα πρέσβη της Υψηλής Πύλης, του κόμη Choiseul-Gouffier. Σημειώνουμε πως η κατασκευή του Ολυμπιείου ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., κατά την κυριαρχία των Αθηναίων, οι οποίοι επιθυμούσαν να χτίσουν το μεγαλύτερο ναό στον αρχαίο κόσμο, αλλά ολοκληρώθηκε κατά την περίοδο της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ., περίπου 638 χρόνια μετά την έναρξη του έργου. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ένα μεγάλο μέρος του καταστράφηκε για να χρησιμοποιηθούν τα υλικά του στην οικοδόμηση άλλων έργων της πόλης. Παρόλα αυτά, ένα σημαντικό τμήμα του ναού διατηρείται ακόμα και σήμερα.

Το δεύτερο έργο που θα παρουσιαστεί στη λονδρέζικη δημοπρασία είναι μια ακουαρέλα φιλοτεχνημένη το 1821 που απεικονίζει το Μνημείο του Φιλοπάππου από τον Louis-François Cassas. Το έργο αποτυπώνει το αρχαίο ελληνικό μνημείο αφιερωμένο στον Γάϊο Ιούλιο Αντίοχο Επιφανή Φιλόπαππο ή Φιλοπάππου, ενός άρχοντα από την Κομμαγηνή και εκτιμάται ότι θα πουληθεί από 56.000 μέχρι 84.000 ευρώ.

Πηγή

Δημοφιλή Blogs
Αποτρίχωση ή πώς να μη μοιάζουμε με τα ζώα
από Anna Archaeologist
Η μόδα είναι η τάση που έχει ο άνθρωπος να επεμβαίνει στη φύση. Ωστόσο, η τριχοφυΐα έχει λόγο ύπαρξης.
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου
από EviKapa Αρχαιολόγος, MS · Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Ιερό του Διονύσου στα Ύρια της Νάξου-Αύγουστος 2009
Σχετικά Blogs
NYPL: Πάνω από 180.000 ψηφιακά έργα με άδεια κοινού κτήματος από την Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης
από MARIA CHRISTAKOU Historian, PhD Cand. Sociology AUTh, MA Study of Religion, AUTh, BA History and Archaeology AUTh,
New York Public Library
Η Γαλλία επιστρέφει στους ιδιοκτήτες τα κλεμένα έργα των Ναζί Πηγή: www.lifo.gr
από spyprifti Συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης
Σε δημόσια τελετή η Γαλλίδα Υπουργός Πολιτισμού Aurelie Filippetti επέστρεψε τους τρεις πίνακες - "Mountain Landscape" του Φλαμανδού Joos de Momper (1564-1635), το "Portrait of a Woman" ελαιογραφία του 18ου αιώνα και το έργο "Madonna and Child". Η Υπουργός είπε ότι είναι ευτυχής που κινήθηκε "ώστε να επιτευχθεί μια πράξη δικαιοσύνης και επανόρθωσης", την οποία περιέγραψε ως «ηθικό καθήκον» του υπουργείου της.
Αρχείο Blog
2019
2018 (1)
2016 (2)
2015 (7)
2014 (23)