Άλλες εκδηλώσεις
7 Ιουνίου 2021 Έναρξη
7 Ιουνίου 2021 Λήξη
19.00  Ώρα
Ελλάδα

Ιστοσελίδα

Τα Εξάρχεια του Γιώργου Ιωάννου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «”Μένω στο κέντρο για να έχω την ησυχία μου”: Τα Εξάρχεια του Γιώργου Ιωάννου» διοργανώνει το Επιγραφικό Μουσείο.

Ομιλητές:  Γιώργος Θάνος (συγγραφέας),  Ελένη Τσιτσιμίκλη (Διευθύντρια Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Υπεύθυνη Αρχείου Γιώργου Ιωάννου), Ασπασία Παπαδοπεράκη (γλύπτρια, φίλη του Γ. Ιωάννου). Ο Γιώργος Ευσταθίου, ραδιοφωνικός παραγωγός, ποιητής και φίλος του Γ. Ιωάννου, διαβάζει αποσπάσματα από το έργο του Γ. Ιωάννου.

Η διαδικτυακή παρουσίαση οργανώνεται από το Επιγραφικό Μουσείο στο πλαίσιο της νέας του δράσης «Το Επιγραφικό Μουσείο και τα Εξάρχεια: Ιστορίες μιας γειτονιάς». Κεντρικό θέμα της δράσης είναι τα Εξάρχεια και σκοπός της είναι η διερεύνηση και ανάδειξη πτυχών της ιστορίας της περιοχής και των ανθρώπων που ζουν ή έζησαν σε αυτή.

Η δράση σύντομα πρόκειται να αναπτυχθεί με τη σύμπραξη φορέων που εδρεύουν στην περιοχή, αλλά και όσων ενδιαφέρονται. Με τη συνδρομή του Αρχείου της ΕΡΤ και του Αρχείου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ παρουσιάζεται αρχειακό υλικό. Το Επιγραφικό Μουσείο συστήνεται στο κοινό με ένα έκθεμα ή ένα στιγμιότυπο από την ιστορία του, καθιστώντας τη συλλογή του συλλογή όλων μας.

Για να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης της παρουσίασης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στη φόρμα: https://forms.gle/MRVR3Rt1xtoJGPQQ7

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και τον ομιλητή, θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης.