Εκθέσεις
13 Μαρτίου 2013 Έναρξη
13 Μαρτίου 2013 Λήξη
ΤΡ-ΣΑ: 8.00-15.00 / ΚΥ, ΔΕ: κλειστά (προσωρινό ωράριο) Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 28ης Οκτωβρίου 1, Ηγουμενίτσα

Τηλ.: 26650 28539, 21417, 24733
e-mail.: lbepka@culture.gr

Σωτήρης Δάκαρης – Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου

13 Μαρτίου-12 Μαΐου 2013

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου. Μνήμες από τη Θεσπρωτία» φιλοξενεί η ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Η έκθεση φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές και στιγμιότυπα από το έργο του, αρχειακού υλικού από τη σταδιοδρομία του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη θητεία του ως πανεπιστημιακού δασκάλου και τη συνεργασία του με το «Αθηναϊκό Κέντρο Οικιστικής», καθώς και επιλεγμένων αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή των πρώτων περιπλανήσεων στη Θεσπρωτία αποτελεί μία μικρή αναδρομή στη ζωή ενός ανθρώπου, που με την πολύπλευρη δράση του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην τοπογραφία της αρχαίας Ηπείρου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα αρχαιολογική έρευνα στη Θεσπρωτία.

Η έκθεση αποτελεί μεταφορά και προσαρμογή της έκθεσης «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου» που διοργανώθηκε από την ΙΒ’ ΕΠΚΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Μέρος του αρχειακού υλικού που πλαισιώνει την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε στη ΛΒ’ ΕΠΚΑ από το αρχείο Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, από το αρχείο της οικογένειας Δάκαρη και εκείνο των συνεργατών του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Α. Βλαχοπούλου-Οικονόμου, Κ. Γραβάνη, Χρ. Τζουβάρα-Σούλη).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.