Άλλες εκδηλώσεις
14 Νοεμβρίου 2022 Έναρξη
14 Νοεμβρίου 2022 Λήξη
16:00-19:30 Ώρα
Ελλάδα Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Ιστοσελίδα

«Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης»: παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», η εταιρεία ΜΠΟΥΚΣΚΑΝΝΕΡ ΑΕ και η εταιρεία DOTSOFT AE, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης» με το ακρωνύμιο CULDILE παρουσιάζουν την καινοτόμο διαδικτυακή εφαρμογή για την ψηφιακή επεξεργασία ιστορικών τεκμηρίων σε χρήστες από την κοινότητα των αρχείων.

Μπορεί κανείς να αναζητήσει με «έξυπνο» τρόπο την πληροφορία που βρίσκεται σε τεκμήρια ιστορικών αρχείων;

Η εφαρμογή επιτρέπει αναζητήσεις βασιζόμενη σε καινοτόμο λογισμικό ψηφιοποίησης, βελτιστοποίησης εικόνας και κατανόησης τεκμηρίων πολιτισμού με χρήση προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και βαθιάς μηχανικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την εφαρμογή σε πραγματικά σενάρια επεξεργασίας και αναζήτησης σε ιστορικά τεκμήρια, θα αξιολογήσουν τη χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητά της και θα διατυπώσουν τις προτάσεις τους για πιθανές βελτιώσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).