Άλλες εκδηλώσεις
7 Φεβρουαρίου 2024 Έναρξη
7 Φεβρουαρίου 2024 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (Αμφιθέατρο Cotsen), Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Παναγιώτης Γεννάδιος: Πρωτοπόρος της ελληνικής γεωπονίας

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ομιλία του Χαράλαμπου Μπακιρτζή (Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Πρόεδρος ΔΣ Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού) με θέμα «Παναγιώτης Γεννάδιος (1848-1917): Πρωτοπόρος της ελληνικής γεωπονίας» διοργανώνει ο Σύλλογος των Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Ο Παναγιώτης Γεννάδιος, νεότερος αδελφός του Ιωάννη Γενναδίου, υπήρξε διακεκριμένος γεωπόνος. Σπούδασε στο Βιομηχανικό Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις (1870-1874), διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εφάρμοσε καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας, δίδασκε τους αγρότες με το παράδειγμα και την πειθώ, και υπήρξε συγγραφεύς του περίφημου Φυτολογικού Λεξικού και πολλών σπουδαίων γεωπονικών πραγματειών.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Εγγραφείτε μέσω Zoom.

Παρακολουθήστε μέσω YouTube.

Για τον ομιλητή

Ο Χαράλαμπος Μπακιρτζής υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ως Επιμελητής και Έφορος Αρχαιοτήτων (1973-2007) και διετέλεσε τακτικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, Αναπληρωτής καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988-1998), Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στη Λευκωσία (2011-2022), διευθυντής της Αρχαιολογικής Αποστολής στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας (Κύπρος), από το 2023 πρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη). Ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Σύγχρονης Αρχαιολογίας και είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.