Άλλες εκδηλώσεις
21 Οκτωβρίου 2012 Έναρξη
21 Οκτωβρίου 2012 Λήξη
10:00-14:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων), Λαχανά 1 και Τζέλλα, Καρδίτσα

Τηλ.: 24410 61564
e-mail.: ldepka@culture.gr

Η καθημερινότητα της ΛΔ’ ΕΠΚΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση με θέμα «Η καθημερινότητα μιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας: Προβολή του πολυσχιδούς έργου της» διοργανώνουν οι αρχαιολόγοι της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό της Εφορείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλήνιας δράσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη φροντίδα και την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με αφορμή τη διεθνή καμπάνια «Τα Μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες και προβολές όλων των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας μας, συζητήσεις, καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό στις αίθουσες του Μουσείου.

Το προσωπικό της ΛΔ’ ΕΠΚΑ θεωρεί την εκδήλωση αυτή ως ευκαιρία γνωριμίας με το ευρύ κοινό για την παρουσίαση και ανάδειξη του σημαντικού (ανασκαφικού, ερευνητικού, αναστηλωτικού, μουσειακού, εκπαιδευτικού κ.λπ.) έργου που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία αυτού του έργου για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη, την ενίσχυση της ταυτότητας και την εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας θα πραγματοποιούνται ομιλίες και διαλέξεις του 4oυ Πανελληνίου συνεδρίου «Λαϊκός πολιτισμός και Εκπαίδευση» το οποίο συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας, με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ’ ΕΠΚΑ και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.