Άλλες εκδηλώσεις
10.00 -13.00 10.00-12.00 (Ζωγραφίζοντας Μαχαιρόδοντες και Δεινοθήρια) Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη, 15784 Ζωγράφου, Αθήνα

Τηλ.: 210 7274086
e-mail.: palaeo-museum@geol.uoa.gr
Ιστοσελίδα

Ημέρα μουσείων και εκθέσεων

18 Δεκεμβρίου 2011

Ενήλικες και παιδιά: Ημέρα τοπικών μουσείων και εκθέσεων

Ενημέρωση από τον Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Γεώργιο Θεοδώρου στους Παλαιοντολογικούς Θησαυρούς Πικερμίου, Ευβοίας, Τήλου, Κύπρου και Μεγαλόπολης και όχι μόνο. Θα προβληθεί οπτικό ή/και οπτικοακουστικό υλικό από τις ανασκαφές και τις μόνιμες τοπικές εκθέσεις των περιοχών αυτών.

Οι επισκέπτες, θα έχουν εκτός των άλλων, τη μοναδική δυνατότητα να δουν από κοντά απολιθώματα από τις παλαιοντολογικές ανασκαφές Αγίας Νάπας και της Ακτής Ξυλοφάγου Κύπρου. Το πολύτιμο αυτό υλικό βρίσκεται προσωρινά στην Ελλάδα και καθώς ολοκληρώνεται η μελέτη του επιστρέφεται σταδιακά στην Κύπρο.

Ζωγραφίζοντας Μαχαιρόδοντες και Δεινοθήρια (10.00-12.00)

Οι μικροί μας φίλοι ταξιδεύουν νοερά στο παρελθόν ζωγραφίζοντας Μαχαιρόδοντες τα τρομερότερα σαρκοφάγα που έζησαν στην Ελλάδα, ζώα που έζησαν στους κάμπους της Αττικής πριν από περίπου 7.000.000 χρόνια, καθώς και τα τεράστια Δεινοθήρια της εποχής, δηλαδή Προβοσκιδωτά με ύψος 4-5 μέτρα που είχαν δύο μεγάλους χαυλιόδοντες στραμμένους προς τα κάτω.

Συντονίζει η ζωγράφος Δήμητρα Λαμπρέτσα. Έργα των παιδιών θα εκτίθενται στο Μουσείο μέχρι και την 18 Μαΐου 2012 τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων.

Ο μικρός ανασκαφέας

Οι μικροί επισκέπτες (6-12 ετών) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου τη δική τους «παλαιοντολογική ανασκαφή», με την υποστήριξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού που πραγματοποιεί παλαιοντολογικές ανασκαφές σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συντονίζει ο υποψήφιος Διδάκτωρ Μsc Δημήτριος Μιχαηλίδης. Συμμετέχει η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βασιλική Μητσοπούλου και οι προπτυχιακοί φοιτητές Αριστείδης Λυχουνάς και Ραφαέλα Μαντζάκου. Απαιτείται η κράτηση θέσεων.