Εκθέσεις
Καθημερινά 18:00-22:00 Ώρα
Ελλάδα Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Τηλ.: 210 3418579
e-mail.: info@mcf.gr
Ιστοσελίδα

Εις την Πόλιν – Ευ Αγωνίζεσθαι

14 Φεβρουαρίου - 14 Μαρτίου 2012

Έκθεση φωτογραφιών του Πλάτωνα Μάξιμου με θέμα «Eις την Πόλιν… Ευ Αγωνίζεσθαι – Αρχαία στάδια – θέατρα».

Εικόνες αρχαίων θεάτρων και σταδίων και εικόνες της Πόλης από τις πολυμεταχειρισμένες γειτονιές, τους μαχαλάδες και το Βόσπορο ως τη Μονή της Χώρας και την Αγία Σοφία. Εικονίσματα βυζαντινά με εκείνη τη μικρή-μικρή χρυσή ψηφίδα που λαμπρύνει τον πόνο και φωτίζει τη γλύκα στα πρόσωπα των Αγίων. Ένα ταξίδι ψυχής με εικόνες φωτός που αιχμαλώτισε ο Κωνσταντινουπολίτης Πλάτων Μάξιμος, από το 1970 έως σήμερα, εδώ στη χώρα μας και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και εκθέτει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Για να γνωρίζουμε, να θυμόμαστε, να έχουμε την έγνοια τους, να θαυμάζουμε και να κατανοούμε τα επιτεύγματα των ανθρώπων στη διάρκεια των αιώνων.

Πολύτιμες μαρτυρίες με το φακό ενός σύγχρονου περιηγητή, που βλέπει τη συνέχεια της πορείας και διαφυλάττει όχι μόνο την εικόνα ενός αρχαίου θεάτρου με τον περιβάλλοντα χώρο του ή μιας βυζαντινής εκκλησιάς, αλλά και την αίσθηση που αναδύεται από αυτούς και σε οδηγεί σε ατραπούς ονειροπόλησης και αναπαράστασης.

«Εις την Πόλιν», λοιπόν, και «Ευ Αγωνίζεσθαι» με 100 έγχρωμες φωτογραφίες, μεγάλων διαστάσεων (80Χ70), που χαρακτηρίζονται από μια καθαρά αρχαιοελληνική και βυζαντινή αίσθηση του φωτός, περιμένουν να μας ξεναγήσουν στη μεγάλη σκηνή της Ιστορίας.

Είσοδος ελεύθερη