Άλλες εκδηλώσεις
27 Ιουνίου 2022 Έναρξη
27 Ιουνίου 2022 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Εγκαρδίως. Αφιέρωμα στον Νίκο Ζία

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του τιμητικού τόμου Εγκαρδίως. Αφιέρωμα στον Νίκο Ζία διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) και η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Παρή Καλαμαρά (Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου), η Ναταλία Πούλου (Καθηγήτρια του ΑΠΘ και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΜΜ), η Ιουλία Παπαγεωργίου (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ), η Σοφία Καλοπίση-Βέρτη (Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΜΜ) και η Ευγενία Γερούση (Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, μέλος του ΔΣ του ΕΚΒΜΜ).

Για την προσωπικότητα του τιμωμένου θα μιλήσει ο Ισίδωρος Κακούρης (Επίτιμος Διευθυντής Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έκδοσης του τόμου, η Τζένη Αλμπάνη (Αρχιτέκτων-Ιστορικός της Τέχνης στο ΥΠΠΟΑ), ο Δημήτρης Παυλόπουλος (Καθηγητής στο ΕΚΠΑ) και η Αναστασία Τούρτα (Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και πρώην Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ).

Θα ακολουθήσει επίδοση του τόμου στη θυγατέρα του εκλιπόντος τιμωμένου Λιλιάνα Ζία-Κυριάκου.

Για την έκδοση, δείτε περισσότερα εδώ.