Άλλες εκδηλώσεις
18 Σεπτεμβρίου 2012 Έναρξη
18 Σεπτεμβρίου 2012 Λήξη
20.30 Ώρα
Ελλάδα Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο

Τηλ.: 210 3252214
e-mail.: archaeol@otenet.gr
Ιστοσελίδα

Αρχαιολογικές ταινίες στον κήπο του ΣΕΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ προβάλλει αρχαιολογικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2012 και βραβεύθηκαν από κοινό και κριτικούς.

Πρόγραμμα

Το Φράγμα (16’),  Jorge Rivero (Βραβείο Φωτογραφίας).  Η ταινία παρακολουθεί την κατασκευή και την τύχη του συλλεκτήρα Σαλίμε στην Αστούρια της μετεμφυλιακής Ισπανίας.

Οι τυμβωρύχοι των Θεών (57’),  Adolfo Conti (Βραβείο Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών).  Πρόκειται για μια αστυνομική ιστορία τέχνης, αρχαιοκαπηλίας και ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος ακολουθεί τα ίχνη ενός χρυσού νεκρικού στεφανιού που από κλοπιμαίο λαθρανασκαφής κατέληξε έκθεμα του Μουσείου Γκετί για να επιστρέψει τελικά ξανά στον τόπο που το γέννησε.

—  Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου (74’),  Mike Beckham (Βραβείο διαδικτυακού περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες», Βραβείο Κοινού).  Το μαγικό ταξίδι της μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Για πρώτη φορά βλέπουμε συγκεντρωμένες σχεδόν όλες τις επιστημονικές απόψεις και, με βάση τις νέες έρευνες, καταγράφεται με σαφήνεια η λειτουργία του άκρως ενδιαφέροντος και πολύπλοκου μηχανισμού, μοναδικό δείγμα του υψηλού επιπέδου της αρχαίας ελληνικής.