Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 19:30 τη διάλεξη της αναγνωρισμένης συγγραφέως και κριτικού τέχνης Jennifer Higgie με τίτλο «The Naked Eye», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης Marlene Dumas. Cycladic Blues.

Η Jennifer Higgie προσεγγίζει το έργο της Marlene Dumas μέσα από το ευρύτερο πλαίσιο της εξέλιξης της γυναικείας αυτο-αναπαράστασης. Στην ομιλία της θα εστιάσει στο πώς οι γυναίκες καλλιτέχνιδες, από την Αναγέννηση έως σήμερα, χειρίστηκαν το βλέμμα, το σώμα και τη θηλυκότητα ως μέσα προσωπικής έκφρασης και κοινωνικού σχολιασμού, από την Ιταλίδα ζωγράφο του 16ου αιώνα Lavinia Fontana έως την αυτοπροσωπογραφία της Paula Modersohn-Becker του 1906, καθώς και μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα καλλιτέχνιδων του 20ού αιώνα που διερεύνησαν ζητήματα ταυτότητας και αναπαράστασης χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα σώματα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, η Higgie θα αναφερθεί επίσης σε καλλιτέχνιδες και ιδέες που έχει εξερευνήσει στα πρόσφατα βιβλία της The Mirror and the Palette: 500 Years of Women’s Self-portraits και The Other Side: A Story of Women, Art and the Spirit World, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες καλλιτέχνιδες επαναπροσδιόρισαν τη σχέση ανάμεσα στο βλέμμα, το σώμα και την ταυτότητα μέσα στους αιώνες.

Για εισιτήρια, πατήστε εδώ.

Πληροφορίες

Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, 19:30

Εισιτήρια: €8. Περιλαμβάνει παρακολούθηση της διάλεξης και επίσκεψη στην έκθεση Marlene Dumas. Cycladic Blues

Χώρος: Auditorium, 5ος όροφος (η είσοδος στο Μουσείο πραγματοποιείται αποκλειστικά από την είσοδο του Μεγάρου Σταθάτου, Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1)

Χρήσιμες πληροφορίες:

– Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 19:15

– Το Cycladic Shop θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20.30

– H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά