Η MONUMENTA ξεκινά μια σειρά σεμιναρίων και ξεναγήσεων που έχουν ως σκοπό να γνωρίσουμε τα κτήρια του Μεσοπολέμου που βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Προστασία ιστορικών κτηρίων σε κίνδυνο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου (17.30-20.30) και τις 15 Ιουνίου 2024 (11.00-14.00), περιλαμβάνει: α) τρίωρη διάλεξη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα αίτια των κινδύνων, τις περιόδους κατεδαφίσεων, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας, τους τρόπους παρέμβασης και ενεργοποίησης των πολιτών, β) τρίωρη ξενάγηση σε κτήρια της μεσοπολεμικής, και όχι μόνο, Αθήνας, ώστε να γνωρίσουμε ποια είναι η αρχιτεκτονική του εκλεκτικισμού και του μοντέρνου κινήματος που κυριάρχησαν στην Αθήνα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η διάλεξη που θα δοθεί στον χώρο της MONUMENTA (Παλλάδος 21, Ψυρρή) και η ξενάγηση θα πραγματοποιηθούν από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA Ειρήνη Γρατσία. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Σκαραμαγκά και Πατησίων 61.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@monumenta.org (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Κόστος: 20 ευρώ (15 ευρώ για μέλη και εθελοντές MONUMENTA).

Πληροφορίες: 6973 308857, www.monumenta.org.