Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας για ενήλικες, με θέμα τον υπερρεαλισμό, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 (ώρες 10:30-13:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Με την καθοδήγηση της φωτογράφου Έβελυν Φωσκόλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κίνημα του υπερρεαλισμού, όπως εφαρμόστηκε στην τέχνη της φωτογραφίας, με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του Σαλβαδόρ Νταλί, κορυφαίου εκπροσώπου του κινήματος.

Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου περιλαμβάνει το ιστορικό και τεχνικό πλαίσιο της φωτογραφίας αλλά και εκτενή αναφορά στη βιογραφία του Ισπανού καλλιτέχνη. Τη δεύτερη ημέρα, το σεμινάριο επικεντρώνεται στην άνοδο του υπερρεαλισμού στη ζωγραφική και στη φωτογραφία, με ιδιαίτερη αναφορά στην επιρροή που άσκησε ο Νταλί. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες στο Μουσείο, εφαρμόζοντας τεχνικές και μεθόδους που διδάχτηκαν στο σεμινάριο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).