Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει το εργαστήριο διά βίου εκπαίδευσης «Βιομηχανική κληρονομιά: ιστορία, τεχνολογία και καινοτομία», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 (ώρες 16:00-19:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14).

Τι περιλαμβάνεται στη βιομηχανική κληρονομιά της χώρας; Ποιες οι ιδιαιτερότητες και ποια η αξία της; Αξιοποιώντας πλούσιες αρχειακές πηγές και τεκμήρια που φυλάσσονται στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ και αφορούν ευρύ φάσμα κλάδων τεχνολογίας και εργασίας, και με την καθοδήγηση της ιστορικού Ελένης Μπενέκη και του αρχειονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πτυχές της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένους πρώην βιομηχανικούς χώρους του Ταύρου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο ΠΙΟΠ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.