Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντινοπολίτη αρχαιολόγο Θεόδωρο Μακρίδη διοργανώνουν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦΑΚΟΡ), σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 (ώρα 19:00), στην αίθουσα «Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου (Ιωνία Κορίνθου).

Ο Θεόδωρος Μακρίδης (1872-1940) διακρίθηκε ως αρχαιολόγος στα όρια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης και διετέλεσε διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και συνέβαλε σημαντικά στη διοικητική και εκθεσιακή του οργάνωση.

Για το έργο και την προσφορά του Θεόδωρου Μακρίδη θα μιλήσει η ερευνήτρια Σούλα Μπόζη. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, ενώ  η χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου θα αποδώσει παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, 08:00-13:30).