Στο πλαίσιο των εκθέσεων Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας και Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;) το Τελλόγλειο Ίδρυμα διοργανώνει σειρά ειδικών αφιερωμάτων με θέμα την πλαστογραφία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο αφιέρωμα με θέμα «Επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας – Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας πλαστών έργων». Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ομιλίες οι:

—Δημήτριος Παπαοικονόμου (Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής): «Το έργο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων».

—Κωνσταντίνος Λιάνος (Τμηματάρχης του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής): «Η εξέλιξη της απάτης και της πλαστογραφίας από το παρελθόν στην εποχή της μετανεωτερικότητας»

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Βασιλική Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου: https://audiovisual.auth.gr/video/85379

Το επόμενο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:00, με θέμα «Τεχνικές μέθοδοι ανίχνευσης πλαστών έργων».

Πληροφορίες

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη.

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310247111 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 και 17:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-18:00).