Γιατί η «Μικρή χορεύτρια» του Degas χαρακτηρίστηκε «τερατούργημα» όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 1881; Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναικείες μορφές του Picasso τόσο ενδιαφέρουσες και ζωντανές μέχρι και σήμερα;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, δύο θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Η Γυναίκα στη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή».

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τα έργα καλλιτεχνών όπως οι Marc Chagall, Henri de Toulouse-Lautrec, Edgar Degas, Pierre Bonnard, Georges Braque, Auguste Rodin, Camille Claudel, Christo και Jeanne-Claude, Germaine Richier, Claude Lalanne, Σοφία Βάρη, Barbara Hepworth, Niki de Saint Phalle, Hans Arp, Alberto Giacometti, César κ.ά. για να ανακαλύψουν τους διαφορετικούς τρόπους που η γυναικεία μορφή παρουσιάζεται στα έργα της Συλλογής και να γνωρίσουν το έργο γυναικών δημιουργών που εκπροσωπούνται στη Συλλογή.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Παρασκευή 8 Μαρτίου, 18.30-19.30 και 19.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος με ξενάγηση: 15€. Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση: 12€. Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση: 5€.

Διάρκεια ξενάγησης: 60’

Για αγορά εισιτηρίων, πατήστε εδώ.