Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών, με τίτλο «Εκεί που όλα αλλάζουν», θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κοτσανά το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 12:00.

To Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας γιορτάζει την αλλαγή: την αλλαγή του ανθρώπου, την αλλαγή της φύσης και την αλλαγή της τεχνολογίας.

Ένα εορταστικό εργαστήρι βιωματικής γνώσης μάς εισάγει στον θαυμαστό κόσμο της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και μας δείχνει το σημείο εκείνο όπου τεχνολογία και φύση γίνονται ένα. Ποιο μπορεί να είναι αυτό; Ένα είναι σίγουρο: στο σημείο αυτό όλα μεταμορφώνονται και όλα….αλλάζουν!

Το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, η «φιλοσοφική λίθος» του Ήρωνα και ο κινηματογράφος του Φίλωνα μάς δείχνουν –ανάμεσα σε πολλά άλλα– το κρίσιμο σημείο της αλλαγής από το δύσκολο στο εύκολο κι από το φυσικό στο τεχνολογικό!

Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε την ευφάνταστη δημιουργικότητα των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών και να τους αφήσουμε να μας δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα;

Πληροφορίες

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας , Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Επικοινωνία: Email: info@kotsanas.com, τηλ.: 211 4110044, 6907 292002

Κόστος: 8 ευρώ

Ώρα προσέλευσης: 15′ πριν από την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.