Το τεύχος 140 (Δεκέμβριος 2022), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και ανοίγει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Jenny Wallensten.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», η Jenny Wallensten παρουσιάζει τις «Διεθνείς περιπέτειες ενός αρχαίου ελληνικού λιονταριού».

Το αφιέρωμα στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών περιλαμβάνει άρθρα που υπογράφουν οι: Frederick Whitling, Gullög Nordquist, Αnn-Louise Schallin, Arto Penttinen και Marie Mauzy.

Στην ύλη του τεύχους 140 περιλαμβάνονται επίσης τα άρθρα «Αναζητώντας τα τοπία του παρελθόντος» από τους Antoine Chabrol και Eric Fouache, και «Οι χρήσεις και η διακίνηση της μαστίχας στην ελληνική αρχαιότητα: Δεδομένα και υποθέσεις» από τον Νίκο Μερούση.

Το τεύχος 140 ολοκληρώνεται με τον αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στον Βλοχό, που υπογράφουν η Μαρία Βαϊοπούλου, ο Robin Rönnlund και η Φωτεινή Τσιούκα.