Με τη θεομηνία της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αρχαιότητες της Έκθεσης ούτε στις αποθήκες του Μουσείου, ωστόσο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δημιουργήθηκε χάσμα στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου, της παλιάς (1909) και της νέας (1998-2003), από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.

Το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης. Έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.

Στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας δεν έχει πραγματοποιηθεί συστηματική καταγραφή ακόμη λόγω των προφανών δυσκολιών από τη συνέχιση των καιρικών φαινομένων. Για την περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων η αποτίμηση τυχόν ζημιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα είναι δυνατή μετά την παύση των καιρικών φαινομένων, καταλήγει η ανακοίνωση.