Επίσκεψη σε μνημεία της επαρχίας Αμαρίου προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον τρουλαίο ναό της Παναγίας Κεράς κοντά στον οικισμό Νευς Αμάρι, που αποκαταστάθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει δεκάλεπτο περπάτημα μέσα στον παλιό ελαιώνα της κοιλάδας του Αμαρίου. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα και ένα κέρασμα της Ιεράς Μητρόπολις Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, στη Μονή Ασωμάτων, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον τοιχογραφημένο ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Μοναστηράκι, στον παλαιοανακτορικό μινωικό οικισμό του Μοναστηρακίου και στην παλαιοχριστιανική βασιλική Βυζαρίου.

Η ξενάγηση στους χώρους θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Ρεθύμνου.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

Η ώρα αναχώρησης είναι στις 09.00 από την ανατολική είσοδο του Δημοτικού Κήπου μπροστά από τη στάση των λεωφορείων.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω όμως του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση efareth@culture.gr και στο τηλέφωνο 28310 23653.