Πώς μάχονταν οι μεγάλοι πολέμαρχοι του μυκηναϊκού κόσμου και από ποια υλικά ήταν κατασκευασμένες οι πανοπλίες τους; Ποιοι ήταν οι εξειδικευμένοι τεχνίτες που κατασκεύαζαν αυτά τα μοναδικά είδη αμυντικού ρουχισμού;

Οι περίτεχνες πανοπλίες της μυκηναϊκής εποχής μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης της αρματοποιίας στο πρωτότυπο βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6 έως 12 ετών και οικογένειες, που διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου, και ώρα 12:00.

Σφυριά και αμόνια επιστρατεύονται για να μας αποκαλύψουν πώς οι σπουδαίοι τεχνίτες της αρχαιότητας κατάφεραν να μεταμορφώσουν μπρούτζινα κομμάτια σε ανατομικούς αμυντικούς μηχανισμούς όμοιους με έργα τέχνης.

Αφετηρία του ταξιδιού είναι το 1500 π.Χ. και η Μυκηναϊκή εποχή. Οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν σε σημαντικά ανάκτορα, όπως αυτά των Μυκηνών, της Τίρυνθας και της Πύλου, εκεί όπου οι διενέξεις μεταξύ των πόλεων-κρατών και των ισχυρών ανάκτων επέβαλαν την ανάγκη δημιουργίας πανοπλιών, όπως αυτή του δυνατού Αγαμέμνονα, του φοβερού Μενέλαου και του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 10 ευρώ / γονείς 5 ευρώ.

Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν από την έναρξη της δράσης. Διάρκεια: 60′.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι.