Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και φέτος την οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος), για τις συναντήσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εξής ενότητες:

Τέχνη και Βιογραφία

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν αναλυτικά τη ζωή και το έργο επιλεγμένων καλλιτεχνών όπως των Van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso κ.ά. Καλλιτεχνών, οι οποίοι σημάδεψαν με την παραγωγή τους την πορεία της ευρωπαϊκής τέχνης του 19ου και του 20ού αιώνα.

Στην ενότητα «Τέχνη και Βιογραφία», θα φωτιστούν σημεία της προσωπικής ζωής των καλλιτεχνών και θα ερευνηθούν οι συνδέσεις με την εικαστική παραγωγή, η οποία όρισε την πορεία της μοντέρνας τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δέκα δίωρες συναντήσεις.

Κόστος: 100 ευρώ.

Έναρξη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 17:00.

Εγγραφές: έως και την Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Ιστορία Νεοελληνικής Τέχνης

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελληνική ζωγραφική, όπως τους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.ά.) αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Εγγονόπουλου κ.ά. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ό αιώνα.

Δέκα δίωρες συναντήσεις

Κόστος: 100 ευρώ.

Έναρξη: Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 19:30.

Εγγραφές: έως και την Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την έναρξη των συναντήσεων δεν προβλέπεται επιστροφή ποσού. Αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, η έναρξη θα μετατοπιστεί χρονολογικά.

Πληροφορίες/ εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, eduteloglion@gmail.com και 2310991614 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-16:00).