Νέα σημαντικά ευρήματα από τη νεκρόπολη της Σακκάρα ανακοίνωσε ο δρ Ζάχι Χαουάς, ως επικεφαλής της αποστολής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου (SCA) που εργάζεται στον χώρο, κοντά στο Κάιρο. Τα ευρήματα προέρχονται από τη θέση Γκισρ Ελ Μουντίρ (Gisr el-Mudir) και χρονολογούνται κατά την 5η και 6η Δυναστεία (περ. 2465 π.Χ.-2150 π.Χ.) του Αρχαίου Βασιλείου (περ. 2650 π.Χ.-2150 π.Χ.).

Σύμφωνα με τον δρα Χαουάς, η αποστολή αποκάλυψε μεγάλο νεκροταφείο που περιείχε μια ομάδα τάφων του Αρχαίου Βασιλείου. Ο πιο σημαντικός από τους τάφους αυτούς ανήκε στον Khnum-djed-ef, ο οποίος ήταν ιερέας στο πυραμιδικό συγκρότημα του φαραώ Ούνας (5η Δυναστεία), το οποίο βρίσκεται επίσης στη Σακκάρα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος τάφος φέρει το όνομα κάποιου Mery. Ένας άλλος τάφος, που περιείχε εννέα αγάλματα εξαιρετικής ποιότητας, ανήκε σε έναν ιερέα στο πυραμιδικό σύμπλεγμα του βασιλιά Πέπι Α’ (6η Δυναστεία). Με βάση επιγραφή σε ψευδόθυρα η οποία βρέθηκε δίπλα στα αγάλματα, ο άνδρας ονομαζόταν πιθανότατα Mesi.

Ο δρ Χαουάς ανακοίνωσε επίσης την ανακάλυψη και διερεύνηση δύο ταφικών φρεάτων. Το ένα,  βάθους 15 μέτρων, περιείχε μια μεγάλη ορθογώνια ασβεστολιθική σαρκοφάγο που ανήκε σε έναν άνδρα ο οποίος ονομαζόταν Heka-shepes. Η σαρκοφάγος βρέθηκε άθικτη και περιείχε μούμια καλυμμένη με φύλλα χρυσού.

Σε άλλο φρέαρ, βάθους περίπου 10 μέτρων, βρέθηκε ομάδα από ξύλινα και τρία λίθινα αγάλματα που αντιπροσώπευαν ένα άτομο με το όνομα Fetek. Δίπλα σε αυτά τα αγάλματα, αποκαλύφθηκε τράπεζα προσφορών καθώς και η λίθινη σαρκοφάγος που περιείχε τη μούμια του.

Τέλος η αποστολή έφερε στο φως φυλαχτά, λίθινα και κεραμικά αγγεία, εργαλεία για την καθημερινή ζωή, καθώς και άλλα αγάλματα θεοτήτων.