Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14).

Αναλυτικά:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

—Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες (ώρα 11:00)

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Αριάδνης Μαργαρίτη και με βασικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι ή για να τα δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα,  χρησιμοποιώντας την ιαπωνική τεχνική origami.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

—Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες (ώρα 11:00)

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Αριάδνης Μαργαρίτη και με βασικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές γιρλάντες, αξιοποιώντας την ιαπωνική τεχνική origami.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

—Παράσταση για σχολικές ομάδες (ώρες 9:30 και 11:00)

Η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι παρουσιάζει τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Λύκου Ζαχαρία», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Orianne Lallemand (Εκδόσεις Παπαδόπουλος). Ο Ζαχαρίας είναι ένας λύκος που δεν αγαπάει τα Χριστούγεννα, όμως οι φίλοι του προσπαθούν να του μεταδώσουν την εορταστική τους διάθεση. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και σχολικές ομάδες Α’ και Β’ Δημοτικού.

Για κρατήσεις τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

—Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες (ώρα 11:00)

Με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη και με μόνα εργαλεία τα χέρια και νήματα, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στο εργαστήρι, διάρκειας δύο ωρών, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν απλές τεχνικές κομποδετικής (μακραμέ) και θα κατασκευάσουν αγγελάκια, χιονονιφάδες, στεφανάκια και Αγιοβασίληδες για να διακοσμήσουν το σπίτι ή να τα δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

—Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για οικογένειες (ώρα 18:00)

Στο εργαστήρι  «Ζαβολιάρικα, σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια», που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, ο παραμυθάς Βάιος Ντάφος μοιράζεται χριστουγεννιάτικες ιστορίες για καλικάντζαρους από τη λαϊκή παράδοση. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, με την καθοδήγηση της εικαστικού Πόπης Χασιώτη, θα δημιουργήσουν καλικαντζαράκια που θα τους συντροφεύουν μέχρι την εορτή των Φώτων· το γιατί μέχρι τότε, είναι κάτι που θα ανακαλύψουν στο εργαστήρι.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-15:00.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

—Παράσταση για σχολικές ομάδες (ώρες 10:00 και 11:15)

Η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ένα δώρο για τον καθένα», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Birdie Black (Εκδόσεις Ίκαρος). Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και σχολικές ομάδες Α’ και Β’ Δημοτικού.

Για κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

—Προβολή ταινίας και δημιουργικό εργαστήρι για οικογένειες (ώρα 18:00)

Οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Μίκυ» (Mickey`s Christmas Carol, ΗΠΑ, 26΄, 1983). Μια ιστορία για το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων προσαρμοσμένη από την κλασική νουβέλα του Charles Dickens.

Τι συμβαίνει άραγε και η παγωμένη καρδιά του φιλοχρήματου Εμπενίζερ Σκρουτζ μαλακώνει, πλημμυρίζοντας τελικά από αγάπη και μεγαλοψυχία;

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι θα λάβουν μέρος σε ένα δημιουργικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι όπου θα κατασκευάσουν το σεντούκι του Σκρουτζ αλλά και στολίδια για το δέντρο, αξιοποιώντας τις τεχνικές του kirigami και του decoupage.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.