Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, Διευθυντής του Πολιτιστικού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού International Action Art στην Ελλάδα, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Τέχνης Δήμου Αμφίπολης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκινησή του τόσο για την τιμητική πρόσκληση όσο και για τη βράβευσή του «στα ιερά χώματα της Μακεδονίας και ειδικότερα στην Αμφίπολη», όπως τόνισε.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία την οποία απόλαυσα πραγματικά στο πλαίσιο της μοναδικής τριήμερης φιλοξενίας. Θεωρώ τη βράβευσή μου στην Αμφίπολη για τα τριάντα χρόνια αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία εντελώς σημειολογική. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο της Αμφίπολης Στέργιο Φρανστανλή, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Σωτηρία Καλακίδα και την εκλεκτή φίλη Ελπίδα Παπαδανιήλ για την τιμητική πρόσκληση και τη βράβευσή μου στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή διότι πασχίζουν για την ανάδειξη του μνημείου στον Τύμβο Καστά και για την αξιοποίηση όλης της περιοχής. Εντυπωσιάστηκα επίσης από τον καθηγητή Μιχάλη Λεφαντζή, τον “αρχιτέκτονα του Τύμβου” για την ενημέρωση που μας έκανε και ειλικρινά θέλω να τον ευχαριστήσω κι εκείνον θερμά».

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής τιμήθηκε στην έναρξη του συμποσίου και από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη η οποία τον συνεχάρη για το έργο του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και του παρέδωσε το λεύκωμά της «με μια συγκινητική αφιέρωση» όπως επισήμανε ο ίδιος.

Το Συμπόσιο διοργάνωσαν ο Δήμος Αμφίπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.