Έναν δικτυακό τόπο που λειτουργεί και ως οδηγός για την ξενάγηση στα μνημεία της περιοχής δημιούργησε η τοπική κοινότητα του Μεσοποτάμου, στην περιφέρεια Ηπείρου (mesopotamos.gr). Σε αυτόν προβάλλονται όλα τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία αλλά και τα φυσικά τοπία που περιβάλλουν τον Μεσοπόταμο.

Ειδικότερα, στον ιστότοπο παρουσιάζονται τα δύο μνημεία που βρίσκονται εντός του χωριού: το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και η μυκηναϊκή ακρόπολη της Εφύρας. Παρουσιάζονται επίσης άλλα μνημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως η Αρχαία Πανδοσία, η βυζαντινή μονή του Αγίου Δημήτριου Κυψέλης, η μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας και η μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, τόποι θρησκευτικού προορισμού, ενώ ο κατάλογος συνεχίζεται με τοπόσημα που συνδέονται με τον μύθο του Ομήρου.

Οι γλώσσες στις οποίες διατίθεται ο ιστότοπος είναι τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα αραβικά, τα τουρκικά, τα ιταλικά και τα ρωσικά.

Ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος και από άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Έχει κατασκευαστεί ακολουθώντας το πρότυπο προσβασιμότητας WCAG 2.0  το οποίο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Επίσης έχει εγκατασταθεί η μπάρα προσβασιμότητας Eucleides CCMS-L2 για την προσαρμογή του ιστότοπου, με τέσσερις λειτουργίες: 1) αυξομείωση γραμμάτων, 2) αλλαγή αντίθεσης, 3) πλοήγηση από το πληκτρολόγιο και 4) μετατροπή κειμένου σε ομιλία». Η προσβασιμότητα και η φωνητική καθοδήγηση λειτουργούν στην ελληνική και στην αγγλική έκδοση.