Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικά, από τις 4 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

«Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…»

Δευτέρα 4 Ιουλίου, Τετάρτη 6 Ιουλίου και Δευτέρα 11 Ιουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα περιηγηθούν στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων, εστιάζοντας περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά και θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00–13:00.

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20.

«Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά…»

Τετάρτη 13, Δευτέρα 18 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τον αιγυπτιακό πολιτισμό πραγματοποιώντας έρευνα στη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου. Τα παιδιά θα μάθουν για τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου, για την ταρίχευση και θα δουν από κοντά μούμιες. Επίσης, θα ανακαλύψουν στοιχεία της καθημερινής ζωής των Αιγυπτίων, όπως τα μουσικά όργανα, την ιερογλυφική γραφή, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια, ακόμη και την τροφή τους… Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης τα οποία θα πάρουν μαζί τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00–13:00.

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20.

Πληροφορίες

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Περιορισμένος ο αριθμός των θέσεων λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Έναρξη δηλώσεων: Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Τηλ. επικοινωνίας: 213 2144856, 213 2144889, e-mail: eam@culture.gr, url: www.namuseum.gr

Facebook: www.facebook.com/namuseum/