Ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) το Σάββατο 18 Ιουνίου (ώρα 10:00-11:30), με σημείο συνάντησης το Μοναστηράκι (έξοδος σταθμού, επί της οδού Άρεως, προς τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού).

Με αφετηρία την πρόσφατη έκδοση του ΠΙΟΠ Γρίφοι για την Αθήνα (2021), της Τόνιας Καφετζάκη σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, η δράση θα αναπτυχθεί από το Μοναστηράκι προς την Πλάκα μέχρι την Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας και το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ. Τη διαδρομή στα μνημεία έχει διαμορφώσει και παρουσιάζει η συγγραφέας Τόνια Καφετζάκη, δρ ιστορίας, εκπαιδευτικός, η οποία αξιοποιεί το σημαντικό απόθεμα γνώσης για την Αθήνα από έρευνές της, καθώς και από την πλούσια διδακτική εμπειρία της.

Η νέα έκδοση του ΠΙΟΠ, χρησιμοποιώντας το εύρημα των γρίφων, επιχειρεί να αποκαλύψει στο εφηβικό αλλά και στο ενήλικο κοινό τα διαδοχικά επίπεδα της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και αρχαιολογικής εξέλιξης της Αθήνας, λειτουργώντας παράλληλα σαν ένα είδος Οδηγού του ιστορικού κέντρου της. Επιπλέον, το βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, η έκδοση «Γρίφοι για την Αθήνα» θα διατίθεται με έκπτωση 10% στο MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ, στη Στοά Σπυρομήλιου.

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256930 και 210 3256924, καθημερινά 12:00-17:00.

Ώρα προσέλευσης: 9:45-10.00.