Στις 18 και 19 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εργαστήριο σε ομάδα προσφύγων, εκπαιδευτικές διαδικτυακές δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θεματικές περιηγήσεις στο Μουσείο και ψηφιακές εικονικές περιηγήσεις για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα ή άτομα με προβλήματα ακοής.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

—Θεματικές περιηγήσεις στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου από αρχαιολόγους του Μουσείου: Την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 12:00-12:45 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση με θέμα «Μυστικά ομορφιάς της Μυκηναίας» και την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 12:00-12:45 περιήγηση με θέμα «Θεοί και δαίμονες. Μια ματιά στη μυκηναϊκή θρησκεία»

—Εκπαιδευτική δράση για μαθητές: Το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Τα αρχαία παιχνίδια» σε ομάδα προσφύγων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από αρχαιολόγους του Μουσείου και θα περιλαμβάνει και εικαστικό εργαστήριο.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Μουσείου διατίθενται ψηφιακές εκπαιδευτικές δράσεις, εμπνεόμενες από εκθέματα των μονίμων Συλλογών του, για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύντομα θα διατίθεται και ψηφιακή εικονική περιήγηση για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα ή άτομα με προβλήματα ακοής σε επιλεγμένες αίθουσες και εκθέματα των μόνιμων Συλλογών του εκθεσιακού χώρου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για ΑμεΑ.

Για τη συμμετοχή στις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου, τηλ.: 213 214 4889 και 213 214 4856.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, ώρες λειτουργίας Mουσείου.

Αριθμός των συμμετεχόντων: 20.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ την Πέμπτη 19 Μαΐου η είσοδος θα είναι ελεύθερη στους επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις δράσεις.