Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον εαρινό κύκλο του εργαστηρίου ελεύθερου σχεδίου για ενήλικες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ικανότητές τους στο ελεύθερο σχέδιο και να εισαχθούν στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας, πάντα με στοχευμένη καθοδήγηση, εστιασμένη στις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα.

Θα υλοποιηθούν δυο εργαστήρια: το πρώτο αφορά σε νέους συμμετέχοντες δίχως κάποια σχεδιαστική εμπειρία, ενώ το δεύτερο αφορά σε πιο προχωρημένους συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν εξασκηθεί σε ογκοπλασία και μετρήσεις.

Στο εργαστήριο των αρχαρίων, θα αναλυθούν με απλό τρόπο οι βασικές αρχές του ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές και τους τρόπους μετρήσεων, αναλογιών και ογκοπλασίας. Σκοπός είναι να απελευθερωθεί το «μάτι» και το «χέρι», ώστε να παραμείνει μόνο η αγάπη για τη δημιουργία και τη ζωγραφική.

Στο εργαστήριο των προχωρημένων, θα αναλυθεί με απλό τρόπο η θεωρία χρώματος και οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε διαφορετικά υλικά, με στόχο την εξοικείωσή τους με τη χρήση χρώματος στη ζωγραφική.

Η σχεδίαση γίνεται σε χαμηλά καβαλέτα εντός του εκθεσιακού χώρου και στο εργαστήριο της αυλής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν το δικό τους καβαλέτο. Παρέχονται οι κόλλες σχεδίασης και τα υγρά χρώματα. Οι συμμετέχοντες (αρχάριοι), θα πρέπει να έχουν τα δικά τους προσωπικά είδη σχεδίου όπως μολύβια/κάρβουνα, τάβλες σχεδίασης, σβηστήρα. Οι προχωρημένοι συμμετέχοντες, θα πρέπει να έχουν επιπρόσθετα ένα σετ λαδοπαστέλ.

Πληροφορίες

Τμήμα αρχαρίων: Κυριακή 13:30-15:30. Κόστος: 100€ για 11 δίωρες συναντήσεις.

Τμήμα προχωρημένων: Κυριακή 16:00-18:00. Κόστος: 100€ για 11 δίωρες συναντήσεις.

Διάρκεια: 3 Απριλίου – 26 Ιουνίου 2022.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 2310991614 και στο education@teloglion.gr (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00).

Εγγραφές έως την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Οι συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήματα έως 13 άτομα. Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας και δεύτερου τμήματος, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί. Δυνατότητα απεγγραφής, με πλήρη επιστροφή διδάκτρων ως και τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική η επίδειξη: α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.