Mε τον κύκλο εργαστηρίων «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Synthesis 748, συνεχίζεται το διαπολιτισμικό πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Όλοι Παρέα στο Μουσείο», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει διαπολιτισμικά εργαστήρια σε παιδιά από διαφορετικές εθνικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Polyphonica, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να γνωρίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και «ταξίδεψαν» σε μακρινούς πολιτισμούς στην Αμερική, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική αλλά και στην Ευρώπη. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια χορού, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν και να συνδιαλλαγούν με τα πολιτισμικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά κάθε πολιτισμού.

Ο κύκλος «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.