Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: Δημητσάνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με «Το τρένο της χαράς» διοργανώνει πρόγραμμα δραστηριοτήτων για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6-11 ετών, με τίτλο «Ήρωες και άνθρωποι του ’21», το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να λάβουν μέρος σε ψυχαγωγικές, βιωματικές δραστηριότητες, όπως θεατρικό παιχνίδι, κουίζ, κατασκευές και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, ειδικά σχεδιασμένες με έμπνευση τη ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Μέσω αυτών και με τη βοήθεια της παιδαγωγού και εμψυχώτριας Ελένης Κουσκουρέλου, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους συμβολισμούς των εκθεμάτων, θα ανακαλύψουν πτυχές της ιστορίας και θα κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της Επανάστασης τόσο για τον ελληνισμό όσο και διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: Δημητσάνα» που παρουσιάζεται έως τις 10 Ιανουαρίου 2022 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, Δημητσάνα. Τηλ.: 27950 31630, www.piop.gr