Ένα νέο microsite αφιερωμένο στην έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» παρουσιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρέχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν από κοντά την έκθεση, αλλά και σε όσους θέλουν να ανατρέξουν σε αυτήν πριν ή και μετά την επίσκεψή τους.

Με την επίσκεψή τους στο https://kallos.cycladic.gr/, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν μια ολοκληρωμένη ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση, μέσα από αναλυτικά κείμενα ενοτήτων, video των επιμελητών και προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού των εκθεμάτων. Το Microsite διαρθρώνεται σε 9 θεματικές ενότητες, όσες είναι και οι ενότητες της έκθεσης. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων, πρόσβασης στο e-shop του Cycladic Shop και αγοράς του καταλόγου. Διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» παρουσιάζει τις πολλαπλές πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας. Τριακόσιες εμβληματικές αρχαιότητες από πενήντα δύο Mουσεία, Συλλογές και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία (Ιταλική χερσόνησο και Σικελία) και το Βατικανό, παρουσιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους για πρώτη φορά εκτός των μουσείων προέλευσής τους και συναντώνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να αποδώσουν ολοκληρωμένα το ιδεώδες του Κάλλους.

Η έκθεση, που δημιούργησε ο πρώην Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, και επιμελούνται ο ίδιος και ο Επιμελητής Αρχαιοτήτων, Δρ Ιωάννης Δ. Φάππας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της L’Oréal.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Iανουαρίου 2022.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστά.