Με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Μουσειακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλίας, διοργανώνει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου (ώρες 10:30-13:00) βιωματική δράση με τίτλο «Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας – Ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον», για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το ταξίδι ξεκινά με μια σύντομη παρουσίαση του Μουσειακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλίας, καθώς και των σύγχρονων έργων ανάδειξης και αποκατάστασής του, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την έδρα του Σιδηρόδρομου στο σταθμό του Βελεστίνου, θα ξεναγηθούν στις υποδομές του και θα γνωρίσουν από κοντά ιστορικές αφηγήσεις για τους σταθμούς, τα χωριά της διαδρομής, τη ζωή στον σιδηρόδρομο. Η δράση θα ολοκληρωθεί με ένα σύντομο ταξίδι στην αποκαταστημένη σιδηροδρομική γραμμή, με τη μουσειακή αυτοκινητάμαξα Linke Hofmann, κατασκευασμένη το 1937 και μοναδική επιζώσα του είδους της.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

Ο Μουσειακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλίας ξεκίνησε τη δράση του το 1999 από μία μικρή ομάδα εθελοντών με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής γραμμής Βελεστίνο-Παλαιοφάρσαλο και την προβολή της πολύπλευρης ιστορίας των θεσσαλικών σιδηροδρόμων. Το έργο του είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣE.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.