Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται ξανά τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδικά εργαστήρια, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Φέτος, εκτός από το πολύ επιτυχημένο και δημοφιλές εργαστήριο Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! για παιδιά 5-6 ετών, που θα ξεκινήσει εκ νέου στις 6 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:30-12:00, το Ίδρυμα εγκαινιάζει μια νέα δράση, το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!,  ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κυβισμού για παιδιά 5-6 και 7-9 ετών, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 10:30-12:00 και 12:30-14:00 αντίστοιχα (Ερατοσθένους 13, Αθήνα).

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη! Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το χαρτί ως βασικό υλικό και με την καθοδήγηση της εισηγήτριας να του δώσουν νέα μορφή και σχήμα, δημιουργώντας τρισδιάστατα αφαιρετικά κολάζ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την τέχνη.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν είναι πια χρήσιμα και να τα αξιοποιήσουν στις κατασκευές τους.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση.

Κάθε Σάββατο 10:30-12:00.

Κόστος συμμετοχής: 12€/ Κόστος για Kid και Family Members: 9€. Κάθε εργαστήριο θα δέχεται έως 12 συμμετοχές.

Για κράτηση θέσης, πατήστε εδώ.

Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!

Τι είναι ο κυβισμός; Πώς νιώθετε όταν βλέπετε ένα έργο του Picasso; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κολάζ αντλώντας έμπνευση από τον κυβισμό; Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 7-9 και 9-12 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία τα δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, τη «Γυμνή γυναίκα με σηκωμένα χέρια» (1907) και τον «Νέο με ανθοδέσμη» (1905).

Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόκουτες, odule χαρτόνια, ρολά κουζίνας και καπάκια, πειραματίζονται με την τεχνική του κολάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό της επιλογής τους και να προσπαθήσουν να το εντάξουν στην κατασκευή τους.

Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση. Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Ιωάννα Κουτσούκη.

Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Κάθε Κυριακή 10:30-12:00.

Τμήμα για παιδιά 9-12 ετών: Κάθε Κυριακή 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 12€. Κόστος για Kid και Family Members: 9€. Κάθε εργαστήριο θα δέχεται έως 12 συμμετοχές.

Για κράτηση θέσης, πατήστε εδώ (για παιδιά 7-9 ετών) και εδώ (για παιδιά 9-12 ετών).