Η «Θόλος» Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα είναι ξανά ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 με ανανεωμένα συστήματα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα προσφέρουν στους θεατές μια αξεπέραστη εμπειρία.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χρησιμοποιεί από την αρχή της ίδρυσής του την εικονική πραγματικότητα για να παρουσιάσει με εύληπτο, επιμορφωτικό και διαδραστικό τρόπο στο κοινό θέματα της ελληνικής ιστορίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Οι παραγωγές εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει το ΙΜΕ, με βάση μια πρωτότυπη και παγκοσμίως πρωτοποριακή διαδικασία έρευνας, τεκμηρίωσης και οπτικοποίησης της πληροφορίας, αποτελούν τεκμήρια υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Τα Θέατρα Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» χρησιμοποιούν τελευταίας γενιάς εξοπλισμό και λογισμικό. Τα νέα προβολικά συστήματα τελευταίας γενιάς, τύπου RGB LASER, της «Θόλου» αποτελούν τελευταία λέξη της τεχνολογίας για διαδραστικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο και προσφέρουν υψηλότερη ευκρίνεια εικόνων, καθώς χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις προσομοίωσης.

Πρόγραμμα «Θόλου»

Στη «Θόλο» παρουσιάζονται οι ακόλουθες διαδραστικές περιηγήσεις σε αρχαίες πόλεις και εμβληματικά μνημεία, καθώς και συναρπαστικές τρισδιάστατες ταινίες: «Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας», «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία», «Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο», «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών», «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή», «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», «Δαρβίνος – Το Μυστήριο της Φύσης», «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων», ενώ σύντομα θα προστεθεί και μια νέα διαδραστική εικονική περιήγηση στους Δελφούς.

Για τις ημέρες και ώρες προβολών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.tholos254.gr