Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υπόσχεται να κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς του φίλους με το Summer Camp με τίτλο «Φέτος αυτοσχεδιάζουμε…», που διοργανώνει. Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί πέντε πενθήμερα, από 28 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια.

«Φέτος, τα παιδιά οδηγούν και εμείς ακολουθούμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές. «Μια άδεια αίθουσα, μερικά κουτιά γεμάτα υλικά και ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια θα είναι οι πρώτες μας ύλες.  Ακούγοντας τις ανάγκες των παιδιών για περισσότερη αυτονομία και αυτενέργεια, το φετινό summer camp τους δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να αφήσουν να τους οδηγήσει ο πειραματισμός. Έμπνευση μας, ο πλούτος του παραδοσιακού παραμυθιού, τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και καλλιτέχνες που καθόρισαν τη σύγχρονη Τέχνη. Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και κατασκευές θα είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε και θα εκφραστούμε».

Κάθε μέρα τα παιδιά θα αυτοσχεδιάζουν με ένα καινούργιο υλικό και θα παρεμβαίνουν σε μια γωνιά της αίθουσας δημιουργώντας σιγά σιγά το δικό τους βασίλειο. Στο τέλος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν όχι μόνο τα δικά τους έργα, αλλά κι ένα ολόκληρο νέο κόσμο.

Πληροφορίες

5 κύκλοι συναντήσεων: 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου, 5-9 Ιουλίου, 12-16 Ιουλίου, 19-23 Ιουλίου, 26-30 Ιουλίου.

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-15.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).

Ηλικίες: 7-10 ετών.

Αριθμός παιδιών: 11/πενθήμερο.

To summer camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εισιτήρια στο viva.gr: 80 ευρώ/πενθήμερο (https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/summer-camp/)

Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4.

Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου. Πληροφορίες: 210 7294220 / emarkou@cycladic.gr