Νέα μαθήματα ελληνικής μυθολογίας προσφέρονται σε μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της πλατφόρμας Staellinika, σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα μαθήματα, όπως σημειώνεται, θα εμπλουτίσουν σημαντικά το περιεχόμενo της πλατφόρμας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser» του Καναδά και υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τα νέα μαθήματα ελληνικής μυθολογίας είναι διαθέσιμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα εκπαιδευτική παλέτα. Τα εν λόγω μαθήματα γλώσσας βασίζονται στην αφήγηση και το παιχνίδι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον παιδιών προσχολικής ηλικίας, μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αλλά και νεαρών ενηλίκων της ελληνικής διασποράς.

Επισημαίνεται πως η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και τους επόμενους μήνες με τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η σχεδιαζόμενη παρουσίαση επιπρόσθετων μαθημάτων και ενοτήτων θα εμπλουτίσει περαιτέρω την πλατφόρμα  Staellinika με περιεχόμενο πάνω στις ενότητες της μυθολογίας, του πολιτισμού και της γλώσσας, σε μια περίοδο κατά την οποία τα σχολεία σε όλη τη Β. Αμερική προετοιμάζονται για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το StaEllinika έχει ξεπεράσει τους 30.000 εγγεγραμμένους χρήστες σε διάφορες πλατφόρμες, αφότου υιοθετήθηκε πέρυσι ως το επίσημο πρόγραμμα της ελληνικής Πολιτείας για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μυθολογίας και του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική διασπορά.