Κύκλο διαδικτυακών διεπιστημονικών συζητήσεων για την αρχαιολογία του σήμερα, τα ερευνητικά πεδία και τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνει ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, υποψήφιος διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

45 νέοι ομιλητές προερχόμενοι από ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς απασχόλησης μιλούν καθημερινά για την έρευνα και την εργασία γύρω από τον κλάδο της αρχαιολογίας και μοιράζονται με τους συμμετέχοντες σκέψεις, προβληματισμούς και κίνητρα σύμφωνα με τις εμπειρίες τους.

Οι θεματικές οργανώνονται ως εξής:

1) Διαλέξεις σχετικά με τη μελέτη εξειδικευμένων υλικών και αντικειμένων από αρχαιολογικές ανασκαφές.

2) Διαλέξεις σχετικά με τη βιβλιογραφική μελέτη αρχαιολογικών θεμάτων και ιδεών.

3) Διαλέξεις σχετικά με τη συνεργασία της αρχαιολογίας με άλλες ειδικότητες.

4) Διαλέξεις σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ανασκαφές, ερευνητικά προγράμματα κ.ά.).

Το πρόγραμμα των ομιλιών

Πληροφορίες

Ο κύκλος ομιλιών έχει ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 1 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιείται καθημερινά στις 19:00-20:00.

Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για όλους μέσω της πλατφόρμας zoom, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία σε όλες τις ομιλίες.

Για να παρακολουθήσετε τις ομιλίες, πατήστε εδώ.

Meeting ID: 990 3782 4592

Passcode: 362676