Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, από τον Απρίλιο του 2021, θα ξεκινήσει το Αrt Workshop το οποίο, μέσα από την συζήτηση πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης και την ανάλυσή τους υπό ποικίλα πρίσματα, καλεί τους συμμετέχοντες να εκφραστούν μέσα από την προσωπική εικαστική παραγωγή με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή και να εμβαθύνουν στους λόγους πίσω από τις εικαστικές επιλογές τους.

Η επιλογή των υλικών, των μοτίβων, των χρωμάτων, της τεχνοτροπίας και γενικά ο τρόπος και τα μέσα προσέγγισης της κάθε εικαστικής άσκησης, ανασύρουν αυτόματα στοιχεία του χαρακτήρα και των βιωμάτων με έναν τρόπο ακούσιο και μη λεκτικό.

Κάθε ενότητα θα έχει και μια ξεχωριστή θεματική, που θα περιλαμβάνει συζήτηση επί επιλεγμένων έργων τέχνης και ελεύθερη εικαστική παραγωγή.

Σταδιακά μέσα από τον διάλογο και την αυτο-έκφραση η αίσθηση του εαυτού θα γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή μέσα από τα έργα τέχνης που θα ανακαλυφθούν.

Ενότητα 1: Στιγμιότυπα στον χρόνο

Η πρώτη ενότητα χωρίζεται σε δυο δίωρες συναντήσεις και έχει ως στόχο την ανακάλυψη της φωτογραφίας μέσα από την καταγραφή προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων. Μια σειρά από επιλεγμένες φωτογραφίες είναι το σημείο εστίασης, οι οποίες δουλεύονται από την ομάδα τεχνικά και αναλύονται νοηματικά. Το βιωματικό κομμάτι των συναντήσεων ενισχύει τη μνήμη της φωτογραφικής εμπειρίας και ανακαλεί αναμνήσεις μέσα από τις εικόνες, οι οποίες αναπλάθονται και αναδιαμορφώνονται.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα: Μερικά παλιά περιοδικά και εφημερίδες, 1 κόλλα stick, 1 ψαλίδι, μολύβι-κάποιο μαρκαδοράκι, ένα χαρτόνι μεγάλο (50x70cm).

Έναρξη 1ης ενότητας: α’ συνάντηση: 5 Απριλίου 19.30-21.30,  β’ συνάντηση: 12 Απριλίου 19.30-21.30

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κόστος: 45 ευρώ / ενότητα.

Πληροφορίες / εγγραφές: Στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων education@teloglion.gr και 2310 991614 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00-15.00) ή στην υποδοχή του Ιδρύματος info@teloglion.gr, 2310 247111 (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 09.30-14.30).