Το τεύχος 131 (Δεκέμβριος 2019), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει συνέντευξη με τον ιστορικό τέχνης, καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Κώστα Ιωαννίδη, και άρθρα από τους: Γεωργία Καραμαργιού, Γεράσιμο Μακρή, Παντελή Φέλερη, Γεώργιο Κούρο και Γεωργιάννα Μωραΐτου, Ελένη Κονσολάκη-Γιαννοπούλου και Βίβιαν Στάικου.

Στο τεύχος αυτό ολοκληρώνεται το Αφιέρωμα σε «θησαυρούς νομισμάτων», το οποίο έχει επιμεληθεί η επίτιμη διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Δέσποινα Ευγενίδου. Το άρθρο του Αφιερώματος υπογράφει η Ελένη Μ. Λιάντα.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», η Αθηνά Γεωργαντά παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας.

Το τεύχος περιλαμβάνει, επίσης, μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών του Σωκράτη Μαυρομμάτη με θέμα την Ακρόπολη. Τις συγκλονιστικές εικόνες συμπληρώνει κείμενο του διακεκριμένου φωτογράφου για την «Αρχαιολογική φωτογραφία και την αισθητική της τεκμηρίωσης».

Το τεύχος κλείνει με μια περιήγηση στο Αρχαίο Φρούριο Αιγοσθένων, που υπογράφουν οι αρχαιολόγοι Χριστίνα Μερκούρη, Ευγενία Τσάλκου, Καλλιόπη Φλώρου και Ελευθερία Ζαγκουδάκη.