Με ένα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα στο χρονικό της κατασκευής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι, με τον φακό του Χριστόφορου Δουλγέρη, υποδέχεται το κοινό στις 4 Οκτωβρίου το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, συμπληρώνοντας ένα χρόνο λειτουργίας μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας της Covid-19.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης στο goulandris.gr και με διευρυμένο ωράριο, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας – ανέπαφη ακύρωση των εισιτηρίων, υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης, κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος στο κτήριο.

«Ο χρόνος που πέρασε θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κατακλείδα αλλά και προοίμιο ταυτόχρονα», αναφέρει σε μήνυμα του ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Κυριάκος Κουτσομάλλης: «Θα είναι το τέλος των δυσοίωνων συμβάντων και η αρχή μιας νέας εποχής που θα μας επαναφέρει στην τροχιά της κανονικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η καρδιά του ονείρου των Ιδρυτών, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επετειακού χρόνου».

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο μουσείο στις 4 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία -ενημερώνει το μουσείο- να διεκδικήσουν δώρα, μέσα από διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας: πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη. Επίσης, την ίδια ημέρα ξεκινά και ένα μεγάλο BΑΖΑΑR με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.