Πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο των ναυαγίων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνουν φέτος ο δήμος Αλοννήσου και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο, το ναυάγιο της Περιστέρας, περιμένει να υποδεχτεί τους αυτοδύτες από τις 3 Αυγούστου 2020. Παράλληλα, όμως, ο κόσμος της ενάλιας αρχαιολογίας είναι πολύ πλούσιος και περιμένει όλους να τον ανακαλύψουν, είτε είναι δύτες είτε όχι.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα βοηθήσει η ευρηματική μουσειοβαλίτσα «Αρχαιολόγοι στα βαθιά», που δημιουργήθηκε με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος BLUEMED, με τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

To πρόγραμμα των προγραμμάτων έχει ως εξής:

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020: 10:00 στο δημαρχείο παρουσίαση της μουσειοβαλίτσας σε εκπαιδευτικούς, 11:30 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Πατητήρι», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχαιολόγοι στο βυθό», για τους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Αλοννήσου.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020: 10:30 στο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού, Χώρα Αλοννήσου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για μαθητές από Δ’ Δημοτικού ως Γ’ Γυμνασίου, 12:00 στο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού χώρα Αλοννήσου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιολόγοι στο βυθό» για ενήλικες.