Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία του ιστορικού δημοτικού θεάτρου, «Απόλλων», της Πάτρας, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Πατρέων, του υπουργείου Πολιτισμού και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστο Κορδά, «σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του θεάτρου “Απόλλων”, επιφάνειας περίπου 2.133 τ.μ., κυρίως ως ενεργής θεατρικής σκηνής της πόλης και δευτερευόντως ως χώρου συναυλιών ή μουσικής σκηνής».

Οι επεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Κορδά, «θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του θεάτρου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο που προστατεύεται από τις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το δημοτικό θέατρο «Απόλλων» που βρίσκεται στην πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’, στο κέντρο της Πάτρας, κατασκευάστηκε το 1872 σε σχέδια του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Διαθέτει αίθουσα, σκηνή, τρία επίπεδα θεωρείων, υπερώο, τους χώρους υποδοχής κοινού (φουαγιέ, χώρους εισόδου κ.λπ.) και χώρους υποστήριξης (καμαρίνια, αποθήκες κ.λπ).

Παράλληλα, αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ταυτότητας της Πάτρας, είναι η μόνιμη στέγη του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου, ενώ φιλοξενεί συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.