Πλήθος αρχαίων νομισμάτων κατηγορείται ότι κατείχε άνδρας, 51 ετών, που συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών και παραπέμφθηκε στην αρμόδια εισαγγελία πρωτοδικών. Είχε προηγηθεί έρευνα του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που κορυφώθηκε, όταν αστυνομικοί της Υπηρεσίας μαζί με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 επιχείρηση, εντοπίζοντας στο σπίτι του, σε αποθήκη αλλά και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνολικά 44 αρχαία νομίσματα.

Από αυτά, όπως γνωμοδότησε ο αρμόδιος έφορος αρχαιοτήτων, προέκυψε ότι τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για επτά αργυρά, δεκατρία χάλκινα και εννιά ορειχάλκινα νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.

Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.