Η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ του ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 3:00 μ.μ. ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα «Διάλογοι Πολιτιστικών Διαδρομών: προκλήσεις και ευκαιρίες μετά τον Covid-19».

Στόχος του webinar είναι να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, ιδίως στα δίκτυα και τις δράσεις των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να προσδιοριστούν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι πολιτιστικές διαδρομές και να συζητηθούν ευκαιρίες και καινοτόμες λύσεις που αναδεικνύονται μέσα από την κρίση.

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί τρία διαδικτυακά σεμινάρια: ένα για την Ισπανία, ένα δεύτερο για την Ιταλία, τον Άγιο Μαρίνο και την Αγία Έδρα (Βατικανό) και ένα τρίτο για τη Γαλλία και το Μονακό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πολιτιστικών Διαδρομών που διασχίζουν τις παραπάνω χώρες, καθώς και εθνικών δημόσιων φορέων και αρχών.

Τα βίντεο των παραπάνω σεμιναρίων είναι διαθέσιμα στο κανάλι YouTube των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης (πατήστε εδώ).

Η τέταρτη έκδοση του σεμιναρίου θα εστιάσει σε Πολιτιστικές Διαδρομές που διασχίζουν την Ελλάδα και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των παρακάτω Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης: Δρόμοι της Ελιάς, Iter Vitis, Δρόμοι των Φοινίκων, Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Λουτροπόλεων, Ευρωπαϊκή Διαδρομή Κοιμητηρίων, Προορισμός Ναπολέων, Δρόμος του Σιδηρού Παραπετάσματος, Ευρωπαϊκή Διαδρομή Βιομηχανικής Κληρονομιάς, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και θα αναμεταδίδεται ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Πολιτιστικών Διαδρομών του ΣτΕ (πατήστε εδώ) και σε μεταγενέστερο χρόνο θα είναι διαθέσιμη στην οικεία ιστοσελίδα καθώς και στο κανάλι των Πολιτιστικών Διαδρομών στο YouTube.

Το webinar εντάσσεται στις δράσεις του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο της τρέχουσας Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.