Φέτος τα Μουσεία γιορτάζουν ψηφιακά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την έναρξη της κρίσης εντείνει τις προσπάθειές του για επικοινωνία με το κοινό και τους μαθητές μέσω ποικιλίας ψηφιακών ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων από την ιστοσελίδα του και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Μουσείο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020, παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή δράση «Αθέατα τεκμήρια», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 18- 30 Μαΐου 2020.

Η ψηφιακή δράση αφορά τη ροή δύο ημερήσιων αναρτήσεων στις σελίδες του Μουσείου στο Facebook και το Instagram, με επιλεγμένα και σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό, αλλά και άγνωστες στιγμές από την ανασκαφή, τη συντήρηση και την ανάδειξή τους.

Το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2020 είναι «Μουσεία για την ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή». Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την έναρξη της λειτουργίας του, πριν από 25 χρόνια, συνεχίζει να λειτουργεί ως κιβωτός προστασίας και ανάδειξης των απολιθωμάτων που συγκροτούν το Απολιθωμένο Δάσος και των γεωτόπων της Λέσβου, των τεκμηρίων της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.